суботу, 20 лютого 2010 р.

Про тамаду...

Тамада :) - і відразу асоціація веселого свята! Хоча може й не у всіх саме така асоціація. Може, навпаки, згадується, що ця людина колись добряче зіпсувала найпамятніший День у житті.
В будь-якому випадку, для тих, хто ще має шанс зробити своє свято незабутнім і для себе і для гостей, варто таки провести такий собі "кастинг" претендентів на цю відповідальну роль.
 

Важливий момент! Завдання тамади на весіллі - це звернути увагу не на свою персону, а спрямувати її на молодят, бо саме вони й мають бути у центрі уваги. А ще гості мають бути задоволені і не обділені увагою. Бо від того як їм створити настрій, що входить до завдання тамади, і залежатиме у великій мірі перебіг Свята.
 

То де ж знайти і як вибрати цього героя Дня?
 

Думаю, перше, що варто було б зробити, то це згадати всі весілля на котрих Ви бували особисто і про "атмосферу", яка панувала на них (...ну, на скільки це можливо). Адже саме тамада і створює цю атмосферу. І вже тільки з Ваших спогадів, з явиться не мало нюансів, котрі Вам стануть у пригоді при виборі тамади. Згадати кожного з них і проаналізувати - це може бути навіть весело.
 

Друге - це звичайно ж запитати друзів і знайомих. Чи то весілля було у них, чи може вони були на весіллі в когось... - важливі думки і молодят і гостей. Це також просто і багато часу не займе.
 

А ще, на крайній випадок, є весільні агентства і інтернет.
 

Ну що ж, будемо вважати, що знайшли!
 

Далі, варто б було звернути увагу на пропоновану програму нашого шоумена. Тобто запевнення - "Ви відпочиваєте, а я все роблю...", або щось типу цього, не обов’язково має Вас заспокоїти. Бо щоб той спокій не "виліз Вам боком" під час весілля. А справа лише в тому, що Ваше розуміння культури і вподобань, дещо можуть відрізнятись від подібного розуміння тамади. Ось і бувають неприємності. Думаю, не важко обговорити нюанси програми, а варто. Бо навіть з найкращих міркувань, будь-хто може зробити якусь неприємність.
До прикладу розповім правдиву історію...
Колись на моєму весіллі, тамада нам - молодятам запропонував конкурс - дійсно веселий і цікавий, дещо навіть повчальний - змінити ляльці памперс. Все було б добре, якби в підгузку не було сюрпризу - там була рідка гірчиця... - а на вигляд було дуже натурально. Скажу чесно, мене трохи не знудило. Всім було весело, але якби ж я знав про цей конкурс заздалегідь, то навряд чи погодився на нього.
 
Звичайно, що всього передбачити не можливо. Але якщо ці моменти належним чином продумані - за Свято можна бути спокійним і не журитись ще й за програму.



0 коммент.:

Дописати коментар